Обади се: 0877 313 671; 0899 752 502

КЛИМАТИЦИ

КЛИМАТИЗАЦИЯ

Климатизацията е процесът на охлаждане и намаляване на влажността на въздуха в затворена среда с цел постигане на топлинен комфорт. Климатичните инсталации (т.нар. климатици) се използват най-често за охлаждане на сгради или превозни средства. Те обикновено работят на принципа на хладилната машина, по-рядко като изпарителни охладители.
Ефективността на климатиците се влияе, както от външната, така и от вътрешната температура като с намаляването на външните температури, съответно и тя намалява. Все пак количеството топлина, което се съдържа във външния въздух чувствително намалява. Този проблем се избягва, когато при проектирането, климатичните инсталации са изчислени по такъв начин, че климатикът да продължи да затопля стаята или офиса ви въпреки, че външните температури са се понижили. Тук бихме искали да изясним едно широко разпространено мнение, че климатиците не работят при външна температура -20 градуса. Всъщност всеки климатик би могъл да работи и до -40, защото повечето фреони тогава спират да се изпаряват и като следствие, външното тяло просто няма да генерира фреонови пари, които след това да бъдат компресирани. Така вашият климатик спокойно може да  работи при -20, но проблемът всъщност е малко по-различен – тя просто няма да има достатъчно мощност, която да използвате за отопление.

Основния принцип на работа на климатиците е описан в така начеречния “Цикъл на Карно” (По детайлна информация на основния принцип в климатичните инсталации). Същността на цикъла използва поведението на флуидите (газове или течности) при промяна на налягането и температурата, като по принцип тези два параметъра са свързани по между си по следния начин: при повишаване на налягането на флуида при един и същи обем се повишава пропорционално температурата и обратно. Цикъла на Карно е физичен закон, който се използва при работата на всички климатици, въпреки че вида на съответния работен газ може да е различен. Всъщност не трябва да се ограничаваме само до работата на климатичните инсталации, а по скоро на хладилните машини защото същия принцип се използва и при хладилниците. Най-често споменавания параметър на съвременните климатичните инсталации е въведен благодарение на закона за енергийната ефективност. Този закон е следствие на срещата в Киото и неговото действие свършва през 2010 година, когато влиза в сила новия закон за енергийната ефективност. Този закон отново много силно влияе върху параметрите на произвежданите климатични инсталации и даже се очаква тази регулация да накара производителите допълнително да подобрят качествата на произвежданите продукти.
Предлага се битова и промишлена климатизация разработена по индивидуален проект

КАЛЕНДАР

July 2024
M T W T F S S
     
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

АДРЕС


гр. Пазарджик, ул. Любен Каравелов N26
GSM 1: 0988 982 242
GSM 2: 0899 752 502

Уебсайт: https://frigonet.bg
Email: office@frigonet.bg

ИЗПРАТЕТЕ НИ СЪОБЩЕНИЕ